Busana Pilihan Petang Raya 2014

JEMPUTAN ke rumah-rumah terbuka barangkali sudah pun banyak diterima. Kegembiraan menghadiri rumah terbuka bukan sahaja kerana dapat bertemu saudara-mara dan sahabat-handai bahkan ketika menyarung busana serba baharu. Semua ini menjadi memori manis Aidilfitri.

Dengan senarai jemputan rumah terbuka, sepasang baju raya sudah pasti tidak mencukupi. Jika pada pagi hari raya si gadis kelihatan ayu berbaju kurung atau tampak klasik dalam persalinan kebaya nyonya, acara petang raya terutama ketika menghadiri rumah terbuka mestilah menampilkan sesuatu yang berbeza. Justeru, butik Muslimah, Najjah tampil dengan persalinan petang raya yang ringkas serta menggunakan warna-warna alam semulajadi seperti hitam, coklat dan biru gelap.

Rekaan kali ini amat menitikberatkan pemilihan fabrik, palet, potongan serta aura feminin dalam busana kurung atau jubah moden yang disuntik elemen anggun mewah pada masa sama. Jika dilihat dari segi rekaan, ia kelihatan ringkas sahaja tetapi cukup bagi memenuhi kelembutan gaya dan trend masa kini.

Artikel Penuh: http://utusan.com.my/utusan/Feminin/20130811/fe_01/Busana-petang-raya#ixzz2hDBvEyS1
© Utusan Melayu (M) Bhd

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s