Baju Pengantin – Gaya Pengantin Moden

Anggun menawan: Gaya pengantin moden

Oleh Siti Nur Almizan Aripin

2010/03/08
Butik Ireen Andaman sedia bantuan pinjaman bagi pakej perkahwinan
MENAWARKAN pilihan pakaian ekslusif dan terkini di bawah satu bumbung, butik Ireen Andaman juga destinasi tepat untuk dikunjungi bakal mempelai yang merancang sebuah majlis perkahwinan berkonsep.
Uniknya di butik itu, bakal pengantin boleh memohon pinjaman melalui koperasi di mana bayarannya boleh dilunaskan secara ansuran setiap bulan.

Pengarah Urusan Ireen Andaman, Datin Zaharah Othman berkata, merencana dan menganjurkan sebuah majlis perkahwinan memerlukan kos serta komitmen supaya hasilnya tidak mengecewakan pengunjung serta tuan rumah ketika berlangsungnya majlis. “Sedar akan masalah kewangan dialami segelintir pasangan muda yang berhajat untuk mengadakan majlis perkahwinan seperti diinginkan mereka memberi idea kepada kami menjalankan kerjasama bersama Majlis Koperasi Malaysia. “Melalui program pinjaman koperasi yang ditawarkan, kakitangan kerajaan dan pekerja yang berdaftar dengan mana-mana koperasi layak untuk memohon manakala jumlah pinjaman pula bergantung kepada kelulusan daripada pihak koperasi,” katanya ketika ditemui pada majlis perasmian butik Ireen Andaman di Subang Jaya, baru-baru ini.
Antara pakej perkahwinan di tawarkan Ireen Andaman adalah untuk pakej ekslusif sehingga normal, manakala harga pakej serendah RM2,000 dan ke atas. Pakej termasuk sewaan baju, andaman dan pelamin.

“Cabaran berkecimpung di dalam bidang andaman dan dunia kreatif memang terlalu banyak, tetapi kami akan berusaha memenuhi kehendak pasaran termasuk menawarkan perkhidmatan berdasarkan bajet pelanggan,” katanya.
Kata Zaharah, Ireen Andaman adalah perniagaan keluarga dedikasi untuk anak perempuan tunggalnya, Noor Shazreen atau Ireen yang juga bertindak sebagai pengurus butik.
Di butik ini, pelanggan boleh mendapatkan persalinan tradisi seperti kurung, kurung moden atau kebaya selain pakaian moden seperti blaus juga celana. Tempahan untuk jahitan juga diterima.

Koleksi pakaian pengantin ditawarkan Ireen Andaman juga tidak kurang menariknya. Aneka pilihan boleh didapati bakal pengantin sama ada busana tradisi seperti kebaya juga moden daripada material songket, sifon dan renda Perancis.

Tutorial Baju Pengantin : http://www.cakapbanyak.com/Tutorial-Baju-Pengantin.html

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s