Tudung Mesti Serasi Dengan Gaya

Gaya, bertudung mesti serasi

Oleh Noriah Idris
noriah@hmetro.com.my

PENAMPILAN bertudung yang cantik lagi eksklusif sering mengundang tumpuan. Sebagai gaya pelengkap diri, berbusana muslimah dengan tudung menawan membuatkan gayanya kelihatan mewah, dihiasi ciri penuh kesopanan.

PENAMPILAN bertudung yang cantik lagi eksklusif sering mengundang tumpuan. Sebagai gaya pelengkap diri, berbusana muslimah dengan tudung menawan membuatkan gayanya kelihatan mewah, dihiasi ciri penuh kesopanan.

Gaya tudung yang tidak kemas hakikatnya boleh menjejaskan penampilan seseorang. Justeru, tidak guna bertudung jika tidak tahu mengenakan gaya sepadan dengan pakaian.

Tambahan pula, jika digayakan si gadis jelita, pasti ramai menjeling ke arahnya. Cara si gadis mengenakan tudung yang dilapisi padanan warna senada membuatkan ramai terpesona.

PSF Boutique & Gift Shop di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, milik Puan Sri Faridah Idris barangkali mampu melengkapkan ketrampilan diri anda.

Menurut Pengurus Pemasaran syarikat berkenaan, Fauziah J Babjee, cara bertudung yang mementingkan kekemasan melambangkan keperibadian seseorang. Tanpa mengira masa, bertudung bukan sesuatu yang bermusim.

Bahkan kesesuaiannya dengan penampilan seseorang disempurnakan dengan pemilihan aksesori, ditambah dengan pilihan pakaian tradisional dan kontemporari, melengkapkan penampilan diri yang penuh sopan.

“Kami menyediakan fesyen eksklusif tetapi mengutamakan ciri rekaan tradisional dan terkini. Ia sesuai untuk mereka yang ada cita rasa penuh keanggunan ditampilkan dengan gaya terkini.

“Walaupun ia sesuai dipakai dalam apa juga majlis baik rasmi atau santai, sempena kehadiran Hari Raya ini, fesyen pilihan butik ini memang serasi untuk semua orang tanpa mengira usia.

“Kami menyediakan rekaan fesyennya dalam pelbagai pilihan, daripada urusan pejabat hingga ke majlis eksklusif,” katanya.

Menurutnya, kebanyakan pakaian di butik berkenaan direka dengan ciri tersendiri oleh pereka berpengalaman.

Bagi penggayaan busana kali ini, fesyen bersulam indah dipadan pula dengan warna menarik termasuk tona warna senada, pastinya membangkitkan gaya menawan.

“Dalam memilih warna serasi dan dipadan dengan selendang atau tudung, pemilihan warna memainkan warna tersendiri. Jika silap memilih fesyen, ia akan mencacatkan gaya seseorang.

“Untuk itu, fesyen dan gaya serta warna memainkan peranan tersendiri. Jika pandai mengenakannya, bukan saja pakaian dilihat cantik tetapi penampilan juga penuh bergaya,” katanya.

http://www.hmetro.com.my

Advertisements

2 responses to “Tudung Mesti Serasi Dengan Gaya

  1. bertudung tp masih menampakkan auratnya…itulah fesyen tudung zaman sekarang……

  2. Betul tu nuriman…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s