Kombinasi Warna

Kombinasi warna gaya baru

ADA masanya anda berasakan hiasan bilik terlalu ‘sempurna’ dan memerlukan sedikit sentuhan yang agak berlainan yang menyentuh impian dan fantasi.Kata kunci tahun ini adalah kontras. Inspirasi bagi warna-warna rumah tahun ini datangnya daripada alam semula jadi yang cantik dan ceria – seterusnya menikmati warna moden dengan titipan enamel hitam dan tekstur putih.

Tema hitam dan putih memang sesuai untuk hampir semua ruang dan d mudah disemarakkan lagi dengan warna-warna terang seperti merah, biru, hijau ataupun jingga. Presint HOME di Pavilion Kuala Lumpur, menampilkan aliran baru anggun bergaya untuk membuka minda pada tema-tema dan idea-idea yang cukup hebat.

Serlahan EtnikBerkemungkinan aliran yang sering menjadi bahan bualan ramai adalah warna-warna yang lahir daripada inspirasi percutian. Sesetengah pemilik rumah kini menginginkan suatu kelainan kerana sudah berasa bosan dengan warna-warna cerah. Oleh itu, mereka lebih cenderung memilih warna yang lebih gelap yang mengingatkan mereka pada destinasi nun jauh lagi eksotik.

Pelet ini mengambil inspirasi daripada tona-tona batu permata indah dari Timur atau warna-warna yang menyerlah dari pasar harian Asia atau Maghribi. Warna-warna utama etnik merangkumi merah -ungu, perang dan kuning gelap termasuk warna hitam arang dan putih gading.

Nyatakan juga diri anda melalui sebuah lukisan. Ode To Art membawakan kepada anda pelbagai seni lukisan yang indah mata memandang. Imej seperti Blossom by Fan, lukisan cat minyak dengan warna-warna menyerlah, amat perlu untuk ruang tamu yang luas.

Hasil kerja seni ini memang sesuai dalam ruang makan atau bilik keluarga. Sesuaikan juga tema set ruang tamu dengan pilihan ambal hiasan yang antik dan baru, khas dari Galeria Fine and Antique Rugs atau manjakan diri dengan belian sehelai karpet indah dari Nasim Carpets.

Elemen tona bumi dan mineralBuat masa ini, warna-warna terang adalah pilihan jelas tetapi tona warna semula jadi menyerlahkan lagi ruang dalaman yang berwarna tona mineral atau hitam dan putih.

Berbincang dan dapatkan hasil yang terbaik untuk kediaman dengan Lifestyle Kitchen agar dapur kelihatan berseri dan direka mengikut keperluan. Hidupkan lagi suasana di ruang makan dengan meja makan dari XZQT yang rekaannya kekal elegan. Pilihlah kemasan logam atau kaca untuk hasil kesan eksklusif atau kayu keras digabung dengan kusyen diperbuat daripada kulit untuk kesan yang lebih bergaya anggun.

Berseni nyata, terang dan liar Serlahkan ruang dalaman anda dengan calitan warna-warna musin panas, hijau kiwi, akua laut, merah jambu terang, perak berkilau dan jingga jus oren.

Molecule adalah pilihan tepat untuk menyemarakkan ruang dalaman. Usah mengehadkan pilihan dengan hanya satu hiasan. Untuk kemasan yang kelihatan gah, kumpulkan jambangan yang sama tona warna tetapi lain-lain tingginya agar hasilnya kelihatan menarik dan kreatif. Warna-warna kuning dan jingga memang cukup ideal untuk ruang tamu kerana warna-warna ini meninggalkan kesan berlainan.

Imej daripada VertzuKoleksi ruang tamu Vertzu yang anggun menjanjikan hasil gaya elegan yang kekal berpanjangan. Baik anda bersiap sedia kerana anda bakal tertawan dengan setiap satu hasil seni hebat yang pasti mengubah ruang biasa kepada yang mengagumkan.

Merah jambu, pastel dan perang coklat daripada landasan fesyen Eropah dan terus ke rumah kediaman. Merah jambu kekal popular dalam tonanya daripada warna indah terbit matahari sehinggalah warna terang tembikai. Sisipan warna kedua dalam perang gelap menaikkan warna merah jambu dan memberi gaya anggun dan canggih.

Pilihlah warna yang mencerminkan gaya dan personaliti diri melalui set cadar dan bantal untuk katil daripada Aussino. Atau buatlah pilihan di Pleat & Pleats untuk kain langsir yang ditempah mengikut cita rasa tersendiri.

Sedikit inspirasi flora Bunga-bungaan hidup menambah gaya warna, kesegaran, wangian dan personaliti. Bagi gubahan flora ceria bermaya, tujulah ke Floristika Lifestyle. Anda mampu mengimpikan hari indah panas bersinar walaupun cuaca kelihatan mendung di luar. Wujudkan satu kesan yang tersendiri melalui susunan botani yang canggih dan tahan lama dalam mencipta satu titik fokus yang unik, hidup dan penuh inspirasi.

Untuk maklumat kunjungi ke laman http://www.pavilion-kl.com, atau datang terus ke Pesta Rumah Pavilion KL di Bintang Circle yang akan diadakan dari 19 – 29 Jun 2008.

http://www.utusan.com.my

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s