Kain Sifon

Bangkit seri Aidilfitri

Rahayu Mohd Salleh

KELEMBUTAN sifon sudah cukup membuai rasa. Apatah lagi dengan rekaan mempesona yang mampu membuat si gadis cukup jelita sepanjang Syawal ini.

Butik Sireh Pinang di pusat beli-belah Subang Parade, Subang Jaya, Selangor kali ini hadir dengan beberapa potongan menarik terutama buat remaja yang mahu memperagakan kepelbagaian gaya.

Menerusi penggunaan kain sifon yang banyak diketengahkan butik terbabit, rekaannya juga pelbagai termasuk kurung pesak gantung dan pesak Brunei, kurung Kedah moden serta blaus panjang.

Lebih menarik, adunan rona pilihan Sireh Pinang untuk Aidilfi tri kali ini begitu mudah membangkit seri.

Siapa kata merah terlalu garang? Buat si gadis remaja, warna berkenaan tidaklah janggal malah corak yang tidak keterlaluan tetap mampu menyuntik keunikan pada warna yang mudah mencuri tumpuan itu.

Menerusi potongan blaus panjang berbelah di keduadua sisi, ia dipadankan pula dengan tudung merah berhias sulaman yang tidak kelihatan keterlaluan.

Rekaan kurung Kedah 5 6 Sireh Pinang ketengah rona latar yang cerah serlah corak pakaian Menerusi potongan blaus panjang berbelah di kedua-dua sisi, ia dipadankan pula dengan tudung merah berhias sulaman yang tidak kelihatan keterlaluan.

Rekaan kurung Kedah modennya tidak kurang menawan apabila hujung lengan baju dan bawah baju disiapkan berlapis manakala pilihan rona serba biru untuk kurung Kedah ini memang klasik.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s